EventRace Helgeland

30.01.202016:06 Terje

KLAR, FERDIG, NORD!

Opplev Verdens vakreste kyst

Bli med på et 3-dagers eventyr og opplev verdens vakreste kyst via sjøveien i vår 42 fots RIB - Den beste måten å oppleve nord på! Du kommer tett på elementene og får opplevd mye på kort tid. 

Vi kjenner Helgeland - og  viser dere de beste perlene fra vår vakre kyst fra Sandnessjøen i sør til Svolvær i nord.  Opplev spektakulær natur med over 12000 holmer og øyer, levende fiskevær, sagnomsuste fjell, kritthvite strender, et yrende dyreliv og kulinariske matopplevelser fra havets spisskammer.  

Nettene tilbringes på nøye utvalgte overnattingssteder  - rett ved havkanten.  

RIB kan være en aktivitet for de tøffe, men de fleste bruker RIB på en helt annen måte. Det er ingen båter som er sikrere og som går bedre i sjøen. Dere blir utstyr med alt nødvendig utstyr. se hva EventRase Helgeland skriver om dette https://www.eventracehelgeland.no/praktisk-info

Turen tar utgangspunkt fra Sandnessjøen, men det er muligheter for å bli plukket opp på et annet stopp. Les mer om hvordan du kommer deg til Sandnessjøen. 

Program og datoer, https://www.eventracehelgeland.no/vare-turer

Våre stoppesteder.

Støtt er en øy helt nord på Helgelandskysten, midt i skipsleia og ca. 32 nautiske mil sør for Bodø. På Støtt brygge overnatter vi i herskapelige omgivelser  med en uslåelig utsikt. Vi får servert  kulinariske sjømatretter basert på lokale råvarer i Restaurant Gammelbutikken. 

​Heidis Sjokoladedrøm er trolig en av verdens minste sjokoladefabrikker - midt på eventyrlige Helgelandskysten. Den gamle dampskipbrygga er omgjort til en idyllisk sjokoladebrygge med utsikt til Dønnamannen. Her får vi servert  eksklusiv og håndlaget økologisk sjokolade fylt med naturens råe kraft og historie.

Bolga Brygge ligger på den arktiske øy-perlen Bolga i Meløy kommune i Nordland fylke, 66°nord for polarsirkelen. Bolga er lett å få øye på, for opp fra øya stiger Bolgfjellet som har vært et seilingsmerke for sjøfolk i årevis. Bolga Brygge er et av Meløys vakreste spise- og overnattingssteder, og har utsikt rett ut i havgapet.

Havkanten er idyllisk plassert ved vannkanten på det lille fiskeværet Husvær, lengst vest i skjærgården på berømte Helgeland. Her kan du oppleve en unik ro og god atmosfære med panoramautsikt mot fjellene Syv Søstre og Dønnamannen.

Ytterst på Helgelandskysten i det lille øysamfunnet Myken finner vi verdens første arktiske whiskydestilleri - og Norges største whiskyprodusent, nemlig Myken destilleri. 

Midt i hjertet av Svolvær havn finner du Anker Brygge – en perle av et rorbuanlegg bestående av eksklusive rorbuer og suiter på en egen øy kun 200 meter fra Svolvær Torg. 

Lovund Hotell er et av Helgelands aller fineste hoteller og restauranten er også en perle. Lokale råvarer høstes rett fra havet utenfor Lovund, og menyen tar utgangspunkt i det nordiske kjøkken og kokkenes kompetanse og engasjement gjenspeiles i menyen.  

På lille Kvarøy i Lurøy kommune holder det familieeide oppdrettsanlegget Kvarøy Fiskeoppdrett til. De startet med lakseoppdrett  i 1976 som en av de første i Nord-Norge og er nå en pioner innen bærekraftig oppdrett. 

, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox