Teambuilding - 10 beste tips

Få med deg våre 10 beste tips for teambuilding og hva du bør tenke på når du skal planlegge.

12.02.202013:25 Tommy Børli

Teambuilding tips

  1. I følge forskning gir ikke teambuilding bedre samhandling uten videre. Det er blant annet viktig at det er en kort overføringsverdi i det man gjør. Med andre ord at det er mest mulig relevant med det man gjør på arbeidsplassen.
  2. Tilpass teambuilding aktiviteter slik at de passer alle hvis det er mulig. Hvis ikke kan man risikere det motsatte av samhandling.
  3. De fleste team virker ikke i følge NHH-professor Therese Sverdrup. Teamet må ha tydelige mål og de må ha tydelige roller (Ikke titler men hvem som skal gjøre hva).
  4. Avtal kjøreregler sammen. De gir betydelige fortrinn i teambuilding/samhandling.
  5. Å vurdere sammen hva man gjør og hva man har oppnådd gir merverdi. Har vi klart å oppnå målet? Hva fungerte ikke?
  6. Vær flink til å følge med på teamet og at alle deltar/trives. Hvis noen føler seg utenfor, er utilpass eller holder seg for seg selv så må man reagere raskt.
  7. Når deltagere ser at andre gjør noe så blir det enklere for dem å delta. De som er litt tilbaketrukne bør derfor ikke stå i front og starte aktiviteter.
  8. Husk at det er det som skjer i arbeidsdagen som har størst betydning for teambuilding og samhandling. Det er mulig å planlegge inn aktiviteter som tar hensyn til dette og som kan påvirke arbeidsdagen positivt.
  9. Utnytt oss i Helgeland Opplevelser AS maksimalt. Vi har jo selv erfaring som bedriftsledere, medarbeidere og har jobbet i mange ulike bedrifter. Jo flere vi er sammen!
  10. Ekstremaktiviteter krever mye mer planlegging og økt sikkerhet. Generelt anbefaler vi ikke slike aktiviteter uten at man bruker ekstra tid på å planlegge sammen.

Teambuilding aktiviteter – hva passer for deg?

Vi finner hundrevis av ulike aktiviteter.

Men det gode spørsmål er hva som passer deg?

Se vår oversikt over opplevelser og aktiviteter

Helgeland Opplevelser AS tilbyr mange teambuildingaktiviteter. Les gjerne mer på Wikipedia om teambuilding: Link til Wikipedia sin artikkel om teambuilding

Teambuilding øvelser

Øvelser er ofte morsomt og kan sveise folk sammen.

Husk å ta hensyn til den enkelte sin fysikk eller eventuelle fobier og skrekk som høydeskrekk.

Teambuilding oppgaver

Husk på våre 10 råd når du velger teambuilding oppgaver. Sørg for en relasjon til det man arbeider med i hverdagen.

For eksempel så vil man kanskje ikke ha så mye kreativitetsoppgaver hvis det er revisorer eller regnskapsførere? Men kanskje en oppgave der det er viktig å følge lover og regler?

Teambuilding konkurranser

Her kan det være viktig å tenke i gjennom hva man skal oppnå med konkurransen.

For eksempel å løfte opp medarbeidere som i hverdagen kanskje ikke står så mye i front, men som er vitale for at man som bedrift skal fungere.

Eller bare for å få folk til å flire og ha det gøy!

Enkle teambuilding øvelser

Enkle teambuilding øvelser som rebusløp, quiz, skattejakt, potetsekkløp, stylteløp, menneskeknute, matlaging, vinsmaking, ølbrygging og mange fler er alltid aktuelle.

Ideer teambuilding aktiviteter?

Ta kontakt så finner vi ideer til aktiviteter som passer til ditt behov.

Tittel felt