Topptur - Dønnamannen

Opp Dønnanmannen er kanskje en av de flotteste turene langs Helgelandskysten.

BESTILLINGSTUR
26.01.202018:58 Terje
KLAR FOR Å EROBRE HELGELANDSFJELLENE OG VANDRING I TROLLFJELLENES RIKE?

Unike toppturer. Bli med å utforske Helgeland og Helgelandsfjellene.

Helgeland er et av landets beste arenaer for spektakulære toppturer. Helgeland strekker seg fra Bindal i sør til Meløy i Nord. 

Her kan du velge mellom turer for mosjonisten, nybegynner, eller kanskje du er eksperten. Sesongen er lang på Helgeland med tidlig start i april, og avsluttes ikke før sent i oktober

Dønnamannen

På leia nordover landet fikk alle lofotfiskere se mannen som sov på rygg i havet. Har du klarvær kan du ikke unngå å se ham idet du passer mellom Brønnøysund og Vega. Dønnamannen heter han og nasetippen rager hele 858 meter over havet vest for de syv søstre og Sandnessjøen.

Opp Dønnanmannen er kanskje en av de flotteste turene langs Helgelandskysten. Toppen forseres på ca en time. Vandringen er relativ enkel, men de fleste vil si, det er en fordel å være i god form.

Hele veien opp viser tydelige spor etter havnivået og hvordan landet har hevet seg. Turen opp er luftig og utsikten er formidabel. Her kan du virkelig se Helgelandskysten på sitt aller vakreste, med hundrevis av små øyer, holmer og skjær.

Toppturen starter snilt på østsiden av fjellet.  Jo lengre opp du kommer, jo mer av det omkringliggende landskapet åpenbares. Turen opp er luftig og utsikten er formidabel. Her kan du virkelig se Helgelandskysten på sitt aller vakreste, de karakteristiske fjellene som stikker opp av havet og de hundrevis av små øyer, holmer og skjær så langt øye kan se.

Dette er en topp alle bør ha med seg!