EventRace Helgeland

30.01.202010:49 Terje

KLAR, FERDIG, NORD!

Opplev verdens vakreste kyst

Bli med på et 3-dagers eventyr og opplev verdens vakreste kyst via sjøveien i vår 42-fots RIB — Den beste måten å oppleve nord på! Du kommer tett på elementene og får opplevd mye i løpet av kort tid. 

Vi kjenner Helgeland og viser deg de beste perlene langs kysten fra Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund i sør til Svolvær i nord. Opplev spektakulær natur med over 12 000 holmer og øyer, levende fiskevær, sagnomsuste fjell, kritthvite strender, et yrende dyreliv og kulinariske matopplevelser fra havets spisskammer.  

Nettene tilbringes på nøye utvalgte overnattingssteder rett ved havkanten.  

RIB kan være en aktivitet for de tøffe, men de fleste bruker RIB på en helt annen måte. Det er ingen båter som er sikrere og som går bedre i sjøen. Dere blir utstyr med alt nødvendig utstyr. Les mere her

Turen tar utgangspunkt fra Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund. 

Våre stoppesteder

Støtt er en øy helt nord på Helgelandskysten, midt i skipsleia og ca. 32 nautiske mil sør for Bodø. På Støtt brygge overnatter vi i herskapelige omgivelser med en uslåelig utsikt. Vi får servert kulinariske sjømatretter basert på lokale råvarer i Restaurant Gammelbutikken. 

​Heidis Sjokoladedrøm er trolig en av verdens minste sjokoladefabrikker — midt på eventyrlige Helgelandskysten. Den gamle dampskipbrygga er omgjort til en idyllisk sjokoladebrygge med utsikt over Dønnamannen. Her får vi servert eksklusiv og håndlaget økologisk sjokolade fylt med naturens råe kraft og historie.

Bolga Brygge ligger på den arktiske øyperlen Bolga i Meløy kommune i Nordland fylke, 66° nord for polarsirkelen. Bolga er lett å få øye på, for opp fra øya stiger Bolgfjellet som har vært et seilingsmerke for sjøfolk i årevis. Bolga Brygge er et av Meløys vakreste spise- og overnattingssteder, med god utsikt over havgapet.

Havkanten er idyllisk plassert ved vannkanten på det lille fiskeværet Husvær, lengst vest i skjærgården på berømte Helgeland. Her kan du oppleve en unik ro og god atmosfære med panoramautsikt mot fjellene Syv Søstre og Dønnamannen.

Ytterst på Helgelandskysten i det lille øysamfunnet Myken finner vi verdens første arktiske whiskydestilleri - og Norges største whiskyprodusent, nemlig Myken destilleri. 

Midt i hjertet av Svolvær havn finner du Anker Brygge – en perle av et rorbuanlegg som  består av eksklusive rorbuer og suiter på en egen øy, kun 200 meter fra Svolvær Torg. 

Lovund Hotell er et av Helgelands fineste hoteller og restauranten er enda en perle. Lokale råvarer høstes fra havet utenfor Lovund og menyen tar utgangspunkt i det nordiske kjøkken. Kokkenes kompetanse og engasjement gjenspeiles i menyen.  

På lille Kvarøy i Lurøy kommune holder familieeid Kvarøy Fiskeoppdrett til. De startet med lakseoppdrett  i 1976 som en av de første i Nord-Norge. De er nå en pioner innen bærekraftig oppdrett. 

Priser

Pris: 14 990 kr per person

Pris inkluderer tur-kit, overnatting og alle måltider! 

  • Frokostbuffet
  • 3-retters lunsj
  • 3-retters middag