UTGANGSHAVN BODØ

D

23.01.202114:47 Terje

DAGSPROGRAM (DAG 1)

Avgang Oslo SAS 8:40 eller Norwegian 8:30 med ankomst Bodø kl: 10:00.

Dere blir hentet på flyplassen og kjørt ned til havna i Bodø. Vi står her klare med Rib båter og drar inn i Saltstraumen en liten tur før vi tar turen nedover kysten til Støtt Brygge. 

13:00 ankomst Støtt Brygge og dere blir servert sjømatlunsj med rikt utvalg av havets delikatesser.

14:00 på fisketur med ekte fiskebåt til utvalgte fiskesteder og kajakkopplevelse med guide i skjærgården. 

18:00 tilbake på Støtt Brygge med installering på rommene og skifte av klær. For å strekke litt på beina anbefaler vi en spasertur på moloen.

19:30 omvisning i Støtt museet

20:00 eksklusiv sjømatbuffet med de beste retter innen tørrfisk, klippfisk og boknafisk. Dessertbord og etter hvert blir det fest på brygga med DJ.

 

DAGSPROGRAM (DAG 2)

07:30 – 08:30 Frokost i de historiske lokalene til Støtt Brygge

09:00 ut på fisketur med ekte fiskebåt til utvalgte fiskesteder og kajakkopplevelse med guide i skjærgården

13:00 tilbake på Støtt der vi serverer sjømatlunsj med mange variasjoner og tilberedninger. Her skal alle kunne finne sin egen favoritt.

14:30 avgang fra Støtt og vi seiler sørover Helgelandskysten gjennom skjærgården mot Rødøy og Rødøyløva.

15:30 ankomst Rødøy og Rødøyløva. Her får alle anledning til topptur av dimensjoner, Rødøyløva gir en fantastisk utsikt og vi får innblikk i alle Trollfjells topper og historien rundt sagnet. Etter toppturen drar vi innom Klokkargården for en real after Topp.

17:00 vi seiler videre til Havkanten i den sørlige del av Helgeland. På turen sørover til Havkanten går turen gjennom vakker skjærgård og vi passerer Lurøy og Sleneset. Vi legger turen innom øya Vikingen der den ikoniske Polarsirkelen er plassert. Øya med statuen er et populært foto objekt.

18:30 Vi ankommer Havkanten, Innkvartering, after Rib og en runde inn i historien Husvær og dette gamle fiskeværet.

19:30 Middag. Vi serverer tre retters med Havkanten Paela med blåsjell og kamskjell, Bacalao retter i Norsk/Portugisisk variant, multesorbe med is og hjemmelaget karamellsaus Råvarene er lokale, og restauranten får fisken levert direkte fra fiskebåtene.

Etter middag er våre stamper ute på Kaikanten fylt opp, varmt herlig Husvær hav har nådd behagelig temperatur. Øvrige aktiviteter tilpasser vi energinivået

DAGSPROGRAM (DAG 3)

Etter en velfortjent natt serveres frokost buffet før turen ut i øyriket. 

10:00 vi seiler gjennom de tusen øyers land ned mot området for Vega Verdensarv. Her får vi virkelig oppleve øyriket med små øyer, lokalsamfunn og trange sund. Målet er øygruppen Lånan som er kjent for ærfugl og sameksistensen med menneskene som vokter dem.  Sanking av ærfugl dun har lange tradisjoner som fortsatt holdes i hevd.

11:00 Vi går i land på Lånan, Her blir du guider rundt på øya, og du får høre om stedets historie og arbeid som fuglevoktere. Du får også besøke fotoutstilling på Låven. 

12:00 lunsj på Havkanten, pakking av bagasje og klargjøring til avreise.

17:00 vi seiler tilbake til Havkanten i den sørlige del av Helgeland. På turen sørover til Havkanten går turen gjennom vakker skjærgård og vi passerer xxxx

18:30 Vi ankommer Havkanten, after Rib og en runde inn i historien Husvær og dette gamle fiskeværet.

19:30 Middag. Vi serverer tre retters med Havkanten Paela med blåsjell og kamskjell, Bacalao retter i Norsk/Portugisisk variant, multesorbe med is og hjemmelaget karamellsaus Råvarene er lokale, og restauranten får fisken levert direkte fra fiskebåtene.

Etter middag er våre stamper ute på Kaikanten fylt opp, varmt herlig Husvær hav har nådd behagelig temperatur. Øvrige aktiviteter tilpasser vi energinivået