ÅRETS RÅESTE-EVENT 2021!

ÅRETS RÅESTE-EVENT 2021!
Vi gjentar suksessen fra 2020. 5 dager eventyr
Bli med på årets råeste opplevelse, denne pakken er spekket med masse gøy og masse herlig natur, mat og spektakulære opplevelser på Helgeland.

23.01.202113:28 Terje

OPPLEV HELE HELGELANDSKYSTEN

Med sjøfly, helikopter og Norges råeste og største Rib skal vi legge bak oss Bodø i Nord til Brønnøysund i Sør. Vi skal innom HELE Helgeland.

Vi har satt sammen denne opplevelsen for de som ønsker seg det spektakulære og råeste vi kan levere på 5 dager.

Med samarbeidspartnee som Støtt Brygge, Myken fyr/Whisky destilleri, Norlandsfly, Salten flyg, Emus Pub & spiseri, Havkanten og Helgeland Opplevelser, her får du minner for livet.

DAGSPROGRAM (DAG1)

VI MØTES ALLE SAMMEN I BODØ, ET PERFEKT STARTSTED ENTEN VI KOMMER

SØR, NORD ELLER MITT FRA.

Alle biletter er inkl fly Gardermoen - Bødø/Mosjøen - Bodø.

Vi møtes på Havnekafen kl. 12:00 for felles lunch og brifing på de neste dager.

14:00 Norges største, råeste, raskeste og sikreste RIB venter på oss rett nedesnfor Havnekafen. Herfra går turen videre til Støtt Brygge (ca 1 time) Vi seiler innom verdens sterkeste marstrøm Saltstraumen, et eventyrlig møte med naturkreftene.

VELKOMMEN OMBORD!

STØTT BRYGGE

Støtt er en øy helt nord på Helgelandskysten, midt i skipsleia og ca. 32 nautiske mil sør fra Bodø

VI ANKOMMER STØTT BRYGGE CA 15:30, HER SJEKKER VI INN FOR KVELDEN/NATTEN, HER SKAL ALLE BO HERSKAPELIG. MIDDAG (3 RETTERS) 20:00

Allerede på 1600 tallet hadde Støtt store skatteinntekter noe som vitnet om en betydelig fiskeriaktivitet. Fiskeressursene rundt øya gjorde at stedet utviklet seg fra å være et jekteleie til å bli et handelssted. På det meste kunne det ligge tusen fiskere i havna og det var stor etterspørsel etter brød og vann. Øya er også kjent for den lune havna hvor fiskerne før i tiden lå og ventet på godt vær før de skulle over Vestfjorden på lofotfiske.

Det personlige vertskapet har høy fokus hos oss på Støtt Brygge. Det er møtet med mennesker og den inspirasjon det gir oss, som gjør det spennende for oss å bo uti havgapet. Vårt konsept er det gamle Handelstedet slik og du har kanskje har lest om det i Hamsuns romaner eller sett det i filmene. Den gamle kystkulturen er stedets identitet og setter rammene for oppholdet. Hos oss finner du dundyner, lysekroner, kandalaber, rokokko- og biedermeyer møbler, italienske senger, autentiske eldre fiskeredskaper, brennevinsdisken, riggen til en jakt fra 1870 mm. Vi serverer deg rause og kulinariske sjømatretter basert på lokale råvarer, slik skikken var i gamle dager. Du skal du ikke dra fra oss å være sulten. Når den smakfulle vinen konsumeres, og latteren av de gode historier sprer seg i Gammelbutikkens restaurant, håper vi at du nyter tilværelsen.

DAGSPROGRAM (DAG 2)

MYKEN DESTILLERI ER VERDENS FØRSTE ARKTISKE WHISKYDESTILLERI – OG OGSÅ NORGES STØRSTE WHISKYPRODUSENT.

10:00 Etter en lang og velfortjent frokost setter vi kursen videre ut til Myken Fyr og Verdens første og største ARKTISKE WHISKYDESTILLERI.

12:00 Her får vi omvisning, whisky smakink og en reeal lunch

WHISKY ETTER SKOTSKE REGLER

Myken produserer whisky etter skotske regler, som er enda litt strengere enn bestemmelsene i EU og EØS. Dette betyr f.eks. at for å kunne kalle whiskyen vår «single malt», må vi ikke bare begrense oss til bruk av maltet bygg, gjær, og vann, og lagre kun på eikefat, men også foreta mesking og bryggingen av ølet som skal brennes inne på destilleriet vårt.

LOVUND OG EMUS PUB & SPISERI

15:00 Etter en innholdsrik omvisning og prøvesmaking av Whisky drar vi videre over til Lovund og Emus Pub og Spiseri. Her inntar vi dagens middag (tre retters). Etter middag tar vi en ny liten time i RIB og vi ankommer Havkanten ca 21:00. På Havkanten står våre velværestamper klare og vi legger opp til en flott kveld med åpen utebar/utekjøkken, Nattmat. 

Det er enkelt! Vi elsker mat og vi er gira på Øl! Vårt mantra kan beskrives med disse tre ordene: "Kvalitet, Kortreist, Autentisk".

Kvalitet, fordi vi serverer bare rene og naturlige ingredienser. Kortreist, fordi vi så langt det lar seg gjøre henter våre råvarer lokalt/regionalt og forbereder disse selv med ekte håndverk. Autentisk, fordi det vi serverer skal være unikt og særegent og noe du ikke finner hvorsomhelst, samtidig som vi søker å tilby det beste som er tilgjengelig fra våre leverandører.

Vi leverer etter din smak og vi vil at du skal føle deg  som hjemme. Det er derfor vi i tillegg til god mat og drikke, gir deg god service og velkommende omgivelser.

18:00 Ankomst Husvær og Havkanten gjestehus. Her tas dere imot av stedets vertskap, servering av velkomstdrink og vi får omvisning av stedet og det gamle fiskemottaket/tørrfisk brygga som i dag huser restaurant, pub, 13 gjesterom, gjestehavn og aktivitetssenter. Vi benytter ettermiddagen til de aktiviteter hver enkelt måte ønske, her kan du dra ut på havfiske, sykle en tur over til Brasøy, padle kajakk, balansere på SUP brett eller senke deg ned i velværestampen som nå holder 38 grader ramsalt Husvær hav.

19:00 Vi møtes til mingling, dagen har gitt oss masse både å fordøye. Overraskelse, vi får besøk av en ekte fangstmann.

19:30 Festmiddag. Kveldens meny.

Forrett, hovedrett, dessert. Beskrivelse