Helgelands Safari fra Mo I Rana

3-dagers eventyr, opplev verdens vakreste kyst via sjøveien i vår 43-fots RIB.
Vi besøker DØNNA, SANDNESSJØEN, HERØY, HUSVÆR/Havkanten, SKOGSHOLMEN og VEGA

20.01.202106:53 Terje

DAGSPROGRAM (DAG 1)

 

09:00 Vi møtes Helma Hotell, Mo I Rana. Her tas du imot av turens skipper og guide, som skal følge dere under hele opplevelsen. Her går vi gjennom våre tre hele dager sammen og litt sikkerhets brif for Rib-safari.

09:30 Alle deltakere får tildelt flytedresser og vest, samt vernebriller til å beskytte seg mot elementene. Reisekitt bestående av bag, hansker, buff, T-skjorte, kikkert og drikkeflaske. Hver sin kikkert, VIKTIG at man kan få med seg alle detaljer på turen. Reisekittet er selvfølgelig din etter endt tur. 

10:00 Avgang fra Toranesbrygga. Her legger vi turen ut Ranafjorden, via Hemnesberget, videre ut til Utskarpen. Her gjør vi turens første stopp Til Elise fra Marius "Fra beite til bord» en matdestinasjon på Helgeland!
Denne flotte restauranten tilbyr inspirerende retter med fokus på lokale kvalitetsråvarer. Restauranten drives av to svært kompetente og lidenskapelige kokker med lang erfaring fra inn- og utland, og begge to har til og med erfaring fra kokkelandslaget.

Her serveres vi turens første lunch.

13:00 Vi seiler videre sørover til Herøy, gjennom Seløya, Øksningan, Herøy sundet, og videre opp gjennom Tenna. Etter Tenna spidder vi litt opp og seiler gjennom Brasøy, bøyer inn til Husvær og videre opp til Skogsholmen.

15:00 Ankomst Skogsholmen. Her blir vi tatt imot av stedets vertskap, velkomstdrink og tildeling av rom. Ettermiddagen legges opp litt fritt alt etter den enkeltes interesse. Stedets vertskap gir oss en flott omvisning av stedet og Skogsholmen Gjestehus, utstilling og historier fra stedet.

18:00 Vi møtes i baren, mingling.

19:30 Middag. kveldens festmiddag.

 

DAGSPROGRAM (DAG 2)

08:00 - 10:00 Etter en herlig kveld og natt møtes vi til velfortjent frokost. Vi legger opp til en noe rolig tidlig formiddag, vår anbefaling, utforsk gjerne øya, her er det en åpen historie bak enhver enkelt tue. Guide er med.

11:00 Rib er igjen klargjort for dagens safari. Vi seiler videre sør over og vi legger turen noe ut i havet og via Skålvær, Sørværet, Lånan og Sandværet. Selvfølgelig gjør vi stopp på flere av stedene og våre guider er igjen klare for å fortelle dere om all historie herfra. Her bugner vi over av inntrykk og smak av storhavet, naturen her ute er storslått. Vi gjør strandhugg, bålet er klart og vi disker opp med dagens kulinariske lunch ute i det fri. 

15:00 Velkommen til HAVKANTEN. Her tas dere imot av stedets vertskap, servering av velkomstdrink og vi får omvisning av stedet og det gamle fiskemottaket/tørrfisk brygga som i dag huser restaurant, pub, 15 gjesterom, gjestehavn og aktivitetssenter. Vi benytter ettermiddagen til de aktiviteter hver enkelt måte ønske, her kan du dra ut på havfiske, sykle en tur over til Brasøy, padle kajakk, balansere på SUP brett eller senke deg ned i velværestampen som nå holder 38 grader ramsalt Husvær hav.

18:30 Vi møtes til mingling, dagen har gitt oss masse både å fordøye. Overraskelse, vi får besøk av en ekte fangstmann «En smak av rå kamskjell» 

19:30 Festmiddag. Kveldens meny.

 

DAGSPROGRAM (DAG 3)

08:00 - 10:00 Etter en herlig kveld og natt møtes vi til velfortjent frokost. Vi legger opp til en noe rolig tidlig formiddag, vår anbefaling, utforsk øya, Skogsholmen har mange historier som er vert å få med seg, guide er med.

11:00 Vi går over i Riben igjen og vi reiser over til Vega, gjennom Omnøya, Kilvær og over til Nes. Her stopper vi på Vega verdensarvsenter. Omvisning og lunch

12:30 Lunch. Meny

14:00 Vi er tilbake i Riben og vi setter kursen gjennom Vegstein, Grimsøsundet, Rørøy og over til Ylvingen og Himmelblå Brygge. Her blir vi tatt imot av stedets vertskap og vi får etter hvert servert turens siste middag.

16:30 Vi seiler videre over til Alstahaug, opp gjennom Tjøtta, videre opp til Petter dass museumet, og setter kursen tilbake til Mo I Rana. Beregnet ankomst ca 19:00

Meny Skogsholmen Gjestehus

Meny Havkanten Gjestehus