HELGELANDS SAFARI FRA MOSJØEN

3-dagers eventyr, opplev verdens vakreste kyst via sjøveien i vår 43-fots RIB.
Vi besøker SANDNESSJØEN, DØNNA, HERØY, HUSVÆR/Havkanten, SKOGSHOLMEN og VEGA

30 APRIL. 2021
20.01.202106:33 Terje

DAGSPROGRAM (DAG 1)

 

09:00 Vi møtes Barth brygga i Sjøgato, Mosjøen. Her tas du imot av turens skipper og guide, som skal følge dere under hele opplevelsen. Her går vi gjennom våre tre hele dager sammen og litt sikkerhets brif for Rib-safari.

09:30 Alle deltakere får tildelt flytedresser og vest, samt vernebriller til å beskytte seg mot elementene. Reisekitt bestående av bag, hansker, buff, T-skjorte, kikkert og drikkeflaske. Hver sin kikkert, VIKTIG at man kan få med seg alle detaljer på turen. Reisekittet er selvfølgelig din etter endt tur. 

10:00 Avgang fra Barth Bryggo. Her legger vi turen over Vefsnfjorden, via Sudøya, Sandnessjøen og videre til til Dønna, vi passerer Tomma og bøyer inn mot Klubbvågen. Vi ankommer Heidis Sjokoladedrøm.

Her bakes 100% sunn, økologisk og vegansk sjokolade.

Lidenskapen for fjell, hav, dyreliv, naturens fargespill og råskap, gir inspirasjon og energi til Heidis kreative og ville sprell. Drømmen hennes ble til virkelighet etter utallige toppturer på Dønnamannen. Lidenskapen for «ut på tur» og sjokolade er hennes motivasjon og inspirasjon, som nå er blitt til Heidis lille sjokoladefabrikk.
Sjokoladedrømmene er laget med hjertet, krydret med kjærlighet, og fylt med kongehistorier, eventyrsagn, rå natur og det ramsalte livet «Ut i Øyan». Naturens sjøsalt er selvsagt den røde tråden i sjokoladeeventyret. Her serveres vi lunch som bare Heidis kan trylle frem.

13:30 Vi seiler videre sørover til Herøy, gjennom Seløya, Øksningan, Herøy sundet, og videre opp gjennom Tenna. Etter Tenna spidder vi litt opp og seiler gjennom Brasøy før vi bøyer in til Husvær og HAVKANTEN.

16:00 Velkommen til HAVKANTEN. Her tas dere imot av stedets vertskap, servering av velkomstdrink og vi får omvisning av stedet og det gamle fiskemottaket/tørrfisk brygga som i dag huser restaurant, pub, 15 gjesterom, gjestehavn og aktivitetssenter. Vi benytter ettermiddagen til de aktiviteter hver enkelt måte ønske, her kan du dra ut på havfiske, sykle en tur over til Brasøy, padle kajakk, balansere på SUP brett eller senke deg ned i velværestampen som nå holder 38 grader ramsalt Husvær hav.

18:30 Vi møtes til mingling, dagen har gitt oss masse både å minnes og fordøye. Overraskelse, vi får besøk av en ekte fangstmann «En smak av rå kamskjell» 

19:30 Festmiddag. Kveldens meny.

 

DAGSPROGRAM (DAG 2)

08:00 - 10:00 Etter en herlig kveld og natt møtes vi til velfortjent frokost. Vi legger opp til en noe rolig tidlig formiddag, vår anbefaling, utforsk gjerne øya, her er det en åpen historie bak enhver enkelt tue. Guide er med.

11:00 Rib er igjen klargjort for dagens safari. Vi seiler videre sør over og vi legger turen noe ut i havet og via Skålvær, Sørværet, Lånan og Sandværet. Selvfølgelig gjør vi stopp på flere av stedene og våre guider er igjen klare for å fortelle dere om all historie herfra. Her bugner vi over av inntrykk og smak av storhavet, naturen her ute er storslått. Vi gjør strandhugg, bålet er klart og vi disker opp med dagens kulinariske lunch ute i det fri. 

15:00 Ankomst Skogsholmen. Her blir vi tatt imot av stedets vertskap, velkomstdrink og tildeling av rom. Ettermiddagen legges opp litt fritt alt etter den enkeltes interesse. Stedets vertskap gir oss en flott omvisning av stedet og Skogsholmen Gjestehus, utstilling og historier fra stedet.

18:00 Vi møtes i baren, mingling.

19:30 Festmiddag. kveldens festmiddag.

 

DAGSPROGRAM (DAG 3)

08:00 - 10:00 Etter en herlig kveld og natt møtes vi til velfortjent frokost. Vi legger opp til en noe rolig tidlig formiddag, vår anbefaling, utforsk øya, Skogsholmen har mange historier som er vert å få med seg, guide er med.

11:00 Vi går over i Riben igjen og vi reiser over til Vega, gjennom Omnøya, Kilvær og over til Nes. Her stopper vi på Vega verdensarvsenter. Omvisning og lunch

12:30 Lunch. Meny

14:30 Vi er tilbake i Riben og vi setter kursen gjennom Vegstein, Grimsøsundet, Rørøy og over til Ylvingen og Himmelblå Brygge. Her blir vi tatt imot av stedets vertskap og vi får etter hvert servert turens siste middag.

 

17:00 Vi seiler videre over til Tjøtta, opp Sørfjorden og videre inn Vefsen fjorden. Beregnet ankomst ca 18:00

Meny Skogsholmen Gjestehus

Meny Havkanten Gjestehus

Meny Havkanten Gjestehus