Helgelands Safari (I)

3-dagers eventyr, opplev verdens vakreste kyst via sjøveien i vår 43-fots RIB.
Vi besøker VEGA, Skogsholmen, HUSVÆR/Havkanten, HERØY og DØNNA

Opplev verdens vakreste kyst
20.01.202106:13 Terje
Rib Helgeland Opplevelser
Overnatting Havkanten Gjestehus og Skogsholmen Gjestehus
Varighet 3 dager
Språk Norsk / Engelsk
Passasjerer  12
Avgang 14 Mai fra Sandnessjøen og Brønnøysund
1/2 pensjon Frokst / Lunch
Pris 5.990,-

DAGSPROGRAM (DAG 1)

09:00 Vi møtes ved gjestebrygga i Sandnessjøen. Her tas du imot av turens skipper og guide, som skal følge dere under hele turen. Her går vi gjennom turen og litt info, sikkerhets brif for rib-safari.

10:00 Vi møtes ved Kongebrygga i gjestehavna i Brønnøysund. Her tas du imot av turens skipper og guide, som skal følge dere under hele turen. Her går vi gjennom turen og litt info, sikkerhets brif for rib-safari.

Alle deltakere får tildelt varme flytedresser og vest, samt vernebriller til å beskytte seg mot elementene. Reisekitt bestående av bag, hansker, buff, T-skjorte, kikkert og drikkeflaske. Hver sin kikkert, VIKTIG at man kan få med seg alle detaljer på turen. Reisekittet er selvfølgelig din etter endt tur. 

10:00 Avgang fra Kongebrygga. Her legger vi turen over til gjennom Hamnsundet i Vevelstad og besøker Akvafuture sitt oppdrettsanlegg. Her får vi se og demonstrert hvordan deres unike Miljølaks® produseres i lukkede merder.

Videre tar vi turen inn spektakulære Vistenfjorden inn til Bøna. Vi tar her en stopp med forfriskninger og utvalgte historier fra stedet og fjorden. Ved utløpet av Vistenfjorden tar vi turen innom Handelsstedet Forvik og kaffebrenneriet. Handelsstedet Forvik er mer enn 200 år gammelt, og har vært i Familien Arntzens eie i 4 generasjoner. Den eldste bygningen på gården er Grålåna fra 1750. Her drives også Kaffebrenneriet Forvik og Naustloftet Kafé og Restaurant.

Husets vert forteller om historien om stedet og produksjonen, det serveres lunsj. Brenneriet er opptatt av bærekraftig produksjon, og mye av råkaffen kjøpes er fra leverandører som er sertifisert av Rainforest-alliansen. En miljøvennlig produksjon og trygge økonomiske forhold for kaffebøndene og – plukkerne er viktig.

14:30 Vi seiler videre ut til Ylvingen og Himmelblålandet videre gjennom Grimsø sundene. Derfra går turen gjennom flere noen Vegas kjente øyer, her er naturen naken og spektakulær, dyrelivet fantastisk, her er det en ting som gjelder, ha med godt med strøm på fotoapparatet, mye skal her foreviges. Vi tar leia opp til Omnøya før vi ankommer Skogsholmen.

16:00 Ankommer vi Skogsholmen, her blir vi tatt imot av stedets vertskap, velkomstdrink og tildeling av rom.

18:00 Vi møtes i baren, her vil vi få en omvisning av stedet, gjestehuset og masse spennende fortellinger knyttet til Skogsholmens betydning fra gammelt av. Vi legger opp til en noe lett både tone og aktivitet frem til kveldens festmiddag.

19:30 Festmiddag. 

 

DAGSPROGRAM (DAG 2)

08:00 - 10:00 Etter en herlig kveld og natt møtes vi til velfortjent frokost. Vi legger opp til en noe rolig morgenstund. Vår anbefaling, utforsk gjerne øya, her er det åpen historie bak den enkelte tue. Guide er med.

11:00 Rib er igjen klargjort for dagens safari. Vi seiler videre nordover og vi legger turen innom via Skålvær og Herøysundet. Selvfølgelig gjør vi stopp på flere av stedene og våre guider er igjen klare for å fortelle dere om all historie herfra. Her bugner vi over av inntrykk og smak av storhavet, naturen her ute er storslått. Vi gjør strandhugg, bålet er klart og vi disker opp med dagens kulinariske lunsj ute i det fri. 

12:30 Vi ankommer Heidis Sjokoladedrøm på Dønnas ytterside.

Her bakes 100% sunn, økologisk og vegansk sjokolade. Lidenskapen for fjell, hav, dyreliv, naturens fargespill og råskap, gir inspirasjon og energi til Heidis kreative og ville sprell. Drømmen hennes ble til virkelighet etter utallige toppturer på Dønnamannen. Lidenskapen for «ut på tur» og sjokolade er hennes motivasjon og inspirasjon, som nå er blitt til Heidis lille sjokoladefabrikk.
Sjokoladedrømmene er laget med hjertet, krydret med kjærlighet, og fylt med kongehistorier, eventyrsagn, rå natur og det ramsalte livet «Ut i Øyan». Naturens sjøsalt er selvsagt den røde tråden i sjokoladeeventyret. Her serveres vi lunsj som bare Heidis kan trylle frem.

13:30 Går turen videre gjennom Seløya, Øksningan og går på land i Gåsværet. Gåsvær er et fraflyttet fiskevær i Herøy kommune i Nordland. De bebygde øyene er Nord-Gåsvær, Sør-Gåsvær, Flatøy og Innerodden. Gåsvær kapell ligger på Sør-Gåsvær. De siste fastboende flyttet fra Gåsvær i 1990.

15:00 Ankomst Husvær og Havkanten gjestehus. Her tas dere imot av stedets vertskap, servering av velkomstdrink og vi får omvisning av stedet og det gamle fiskemottaket/tørrfisk brygga som i dag huser restaurant, pub, 13 gjesterom, gjestehavn og aktivitetssenter. Vi benytter ettermiddagen til de aktiviteter hver enkelt måte ønske, her kan du dra ut på havfiske, sykle en tur over til Brasøy, padle kajakk, balansere på SUP brett eller senke deg ned i velværestampen som nå holder 38 grader ramsalt Husvær hav.

18:30 Vi møtes til mingling, dagen har gitt oss masse både å fordøye. Overraskelse, vi får besøk av en ekte fangstmann.

19:30 Festmiddag. Kveldens meny.

 

DAGSPROGRAM (DAG 3)

08:00 - 10:00 Etter en herlig kveld og natt møtes vi til velfortjent frokost. Vi legger opp til en noe rolig tidlig formiddag, vår anbefaling, utforsk øya, Husvær har mange historier som er vert å få med seg, guide er med.

11:00 Rib er igjen klargjort for dagens safari. Vi seiler først litt vest og så sørover gjennom merkede spektakulære skipsleier. Turen går først til Sandværet, så til Lånan. Selvfølgelig gjør vi stopp på stedene og våre guider er igjen klare for å fortelle dere om all historie herfra. Her bugner vi over av inntrykk og smak av storhavet, naturen her ute er storslått. Videre går turen til Vega via Hysværet. Her stopper vi på Vega verdensarvsenter. Omvisning og lunsj.

12:30 Lunch. Meny

Dagens spreke aktivitet, Vi reiser opp til Sundsvold og tar den populære Vega trappa opp til toppen av fjellet, her vil vi få servert forfriskninger og våre guider viser Verdensarvområdet i fugleperspektiv. Langs hele trappa er utsikten fenomenal også for de som ikke ønsker turen helt opp. Tilbake på Nes serveres middag på Verdensarvsentret (alternativ Vega Havhotell).

16:00 Vi er tilbake i Riben og vi setter kursen rundt Vega og returnerer til Brønnøysund. Beregnet ankomst ca 18:00. På Kongebrygga tar vi en oppsummering fra dagene sammen på Helgelandskysten.

 

Aktiviteter

Skogsholmen Restaurant