Helgelands safari

Bli med på et 3-dagers eventyr og opplev verdens vakreste kyst via sjøveien i vår 43-fots RIB — Den beste måten å oppleve kysten på! Du kommer tett på elementene og får opplevd mye i løpet av kort tid. 

30.01.202010:49 Terje

KLAR, FERDIG, RIB-RACE!

Opplev verdens vakreste kyst

Bli med på et 3-dagers eventyr og opplev verdens vakreste kyst via sjøveien i vår 43-fots RIB — Den beste måten å oppleve kysten på! Du kommer tett på elementene og får opplevd mye i løpet av kort tid. 

Vi kjenner Helgeland og viser deg de beste perlene langs kysten fra Mosjøen, Mo I Rana, Sandnessjøen og Brønnøysund i sør til Støtt i nord. Opplev spektakulær natur med over 12 000 holmer og øyer, levende fiskevær, sagnomsuste fjell, kritthvite strender, et yrende dyreliv og kulinariske matopplevelser fra havets spisskammer.  

Nettene tilbringes på nøye utvalgte overnattingssteder rett ved havet.  

RIB kan være en aktivitet for de tøffe, men de fleste bruker RIB på en helt annen måte. Det er ingen båter som er sikrere og som går bedre i sjøen. Dere blir utstyr med alt nødvendig utstyr. 

Turen tar utgangspunkt fra Mo I Rana, Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund.

Se din aktuelle tur og turprogram 2021.

Noen av våre unike stoppesteder og overnattings destinasjoner

Vega er en øy helt sør på Helgelandskysten, ca. 20 nautiske mil nord vest for Brønnøysund. På Vega verdensarvsenter tas vi i mot av stedets vertskap som byr på både kulinarisk mat, guidet turer og spennende fortellinger om livet her ute. En uslåelig utsikt. Vi får servert kulinariske sjømatretter basert på lokale råvarer i Verdensarvsentret Vega

Skogsholmen ca 10 nautiske mil nord for Vega, er en stor, kupert øy, midt i Vegaøyan Verdensarvområde. Her besøker vi Skogsholmen gjestehus, som har en historie tilbake til 1940 da bygget stod ferdig som skole og internat. Historien ligger i veggene, og en storslått fotokunst-utstilling tar deg med på en reise fra da til nå. Skogsholmen har vertskap og kokk som tilbyr havets delikatesse i en sesongbasert meny. Det serveres kulinarisk treretters middag med ferske råvarer fra havet og nærområdet.

Havkanten er idyllisk plassert ved vannkanten på det gamle fiskeværet i Husvær, vest i skjærgården på berømte Helgeland og grenser mot Vega Verdensarvområde. Stedet har et fantastisk kaianllegg som gir en unik opplevelse og utsikt direkte mot fjellene Syv Søstre. Husvær ligger i ca. 16 nautiske mil fra Sandnessjøen og ca. 30 nautiske mil fra Brønnøysund.  

​Heidis Sjokoladedrøm er trolig en av verdens minste sjokoladefabrikker — midt på eventyrlige Helgelandskysten. Den gamle dampskipbrygga er omgjort til en idyllisk sjokoladebrygge med utsikt over Dønnamannen. Her får vi servert eksklusiv og håndlaget økologisk sjokolade fylt med naturens råe kraft og historie.

Dette er turen for de kresne og for de som elsker skærgården og kulinarisk mat i særklasse. Alle turer er opplagt med full pakke: Overnatting, ditt eget tur-kit, drikkepakke og alle måltider.

  • Nostalgi og luksus
  • Kulinarisk mat og lokale råvarer
  • Hotell utenom det vanlige

  • 2x overnatting
  • 2x frokostbuffet
  • 3x lunch
  • 3x middag. Alle middager er selvfølgelig 3-retters. 
  • 2x drikkepakke
FRA Start Stopp PRIS Booking stenger
Brønnøysund Fredag 26 mars. Kl. 09:00 Søndag 28 mars. Kl. 18:00 9.490,- 07 mars Kl. 12:00
Sandnessjøen Fredag 16 april.  Kl. 09:00 Søndag 18 april.  Kl. 18:00 9.490,- 28 mars Kl. 12:00
Mosjøen Fredag 30 april.  Kl. 09.00 Søndag 02 mai.   Kl. 18:00 9.490,- 11 april  Kl. 12:00
Mo I Rana Fredag 14 mai.   Kl. 09:00 Søndag 16 mai.   Kl. 19:00 9.490,- 25 april Kl.  12:00

Turprogram 2021