HAVKANTEN

Havkanten er idyllisk plassert ved vannkanten på i fiskeværet Husvær, vest i skjærgården på berømte Helgeland og grenser mot Vega Verdensarvområde. Husvær ligger i ca. 16 nautiske mil fra Sandnessjøen og ca. 30 nautiske mil fra Brønnøysund.

03.04.202010:28 Terje

Havkanten-

idyllisk plassert ved vannkanten på i fiskeværet Husvær, vest i skjærgården på berømte Helgeland og grenser mot Vega Verdensarvområde. Husvær ligger i ca. 16 nautiske mil fra Sandnessjøen og ca. 30 nautiske mil fra Brønnøysund. Her kan du oppleve en unik ro og god atmosfære med panoramautsikt mot fjellene Syv Søstre og Dønnamannen.

Havkanten har vertskap og kokk som tilbyr havets delikatesse i en sesongbasert meny. Det serveres kulinarisk treretters middag med ferske råvarer fra havet og nærområdet. Vi har utvalg av vin som passer til maten, musserende og lokalt øl som løfter smakene. Alt for å gi deg et minneverdige opphold. I helgene har vi Bryggepuben åpen som gir et ytrende båtliv.

Havkanten har 36 senger og 15 rom, men leier inn hytter ved behov for flere enkeltrom. På Havkanten kan du leie båt til fiske, kajakk, sykkel og annet utstyr tilpasset dine ønsker.

Vi kan ta ansvar for deg fra du ankommer Helgeland. Turen ut til Havkanten går gjennom skjærgården med en driftssikker og moderne charter-RIB og gjør at turen får en fantastisk start.

Vi ønsker å gi våre gjester en uforglemmelig opplevelse på Helgelands vakre skjærgård, basert på økoturisme og med minimal belastning av den sårbare naturen.

Vi ønsker å bidra til økt kunnskap om kysten, historie, øyene og folket her ute. Vi ønsker å formidle innsikt i den lokale kystkulturhistorien med respekt for det levende fiskeværet på Husvær, som vi i dag er en del av.

HAVKANTEN Restaurant-

lokalisert i det gamle fiskeværet fra 1892 som har huset Helgelandsfiskerne gjennom årtier for vinterfiske før og etter Lofoten. Her tilberedes alt fra havets spiskamer og vi utforsker, både skalldyr, fersk og tørr tisk.

Havkanten Paela med blåsjell og kamskjell, Fersk torsk, bacalao i flere Norsk/portugisiske varianter, Helgrillet gris ute på kaia og masse masse mer. Våre kokker lever etter en filosofi, byr på havets delikatesser og vrir litt om når sommeren er på sitt beste med Barbecue som tar pusten fra de fleste.

Råvarene er lokale og restauranten kjøper fisken direkte fra fiskebåtene.

, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox