Bli med til Støtt Brygge

Støtt er en øy helt nord på Helgelandskysten, midt i skipsleia og ca. 32 nautiske mil sør for Bodø

23.11.202014:31 Terje
Vi ankommer Støtt Brygge ca 15:30, her sjekker vi inn for kvelden/natten, her skal alle bo herskapelig. Middag (3 retters) 20:00

Allerede på 1600 tallet hadde Støtt store skatteinntekter noe som vitnet om en betydelig fiskeriaktivitet. Fiskeressursene rundt øya gjorde at stedet utviklet seg fra å være et jekteleie til å bli et handelssted. På det meste kunne det ligge tusen fiskere i havna og det var stor etterspørsel etter brød og vann. Øya er også kjent for den lune havna hvor fiskerne før i tiden lå og ventet på godt vær før de skulle over Vestfjorden på lofotfiske.

Det personlige vertskapet har høy fokus hos oss på Støtt Brygge. Det er møtet med mennesker og den inspirasjon det gir oss, som gjør det spennende for oss å bo uti havgapet. Vårt konsept er det gamle Handelstedet slik og du har kanskje har lest om det i Hamsuns romaner eller sett det i filmene. Den gamle kystkulturen er stedets identitet og setter rammene for oppholdet. Hos oss finner du dundyner, lysekroner, kandalaber, rokokko- og biedermeyer møbler, italienske senger, autentiske eldre fiskeredskaper, brennevinsdisken, riggen til en jakt fra 1870 mm. Vi serverer deg rause og kulinariske sjømatretter basert på lokale råvarer, slik skikken var i gamle dager. Du skal du ikke dra fra oss å være sulten. Når den smakfulle vinen konsumeres, og latteren av de gode historier sprer seg i Gammelbutikkens restaurant, håper vi at du nyter tilværelsen.