Årets råeste høst Event

07.09.202009:23 Terje

Opplevelsen dag for dag, time for time.

DAG 1.  

Onsdag 28 Oktober, fra Gardermoen 08:30

Du lander på Bodø Lufthavn 10:00 her tas du i mot av dagens vært og guide Terje og felles transport til havnen.her venter vi med Sjøfly, første avgang. 11:00 

Med sjøfly reiser vi videre til Støtt og Støtt brygge, her får du Nordland og Helgelandskysten i fugleperspektiv, før landing vil du få se både saltstraumen og svartisen.

Velkommen til Støtt Brygge, innehaver og daglig leder, Eva Andersen forteller om historien Støtt og dette gamle fiskeværet, selvfølgelig her serveres forfriskninger og du tas med på en reise lagt bak i historien. Innkvartering rom. Her skal du ikke bare ligge gått men du skal ha følelsen av det majestetiske fra første minutt.​

20:00 Middag (tre retters) Med havet som nærmeste spiskammer kan du her boltre deg i havets delikatesser.

Levende musikk.

DAG 2. 

Avreise Støtt Brygge 09.00, Vi starter dagen i rolig tempo via  kritthvite strender og majestetiske fjell.

Vi tar oss god tid forbi  det karakteristiske fuglefjellet på Sørfugløy. I perioden mai- juni hekker hundretusener av sjøfugl her ute. Videre sklir vi sakte forbi kritthvite strender og majestetiske fjell i Gildeskål. Om været tillater det tar vi en badestopp på  den 2 km lange sandstranda på Sandhornøy. Deretter blir det en god lunsj på Arnøy Brygge. 

Avreise Arnøy Brygge 13.00, Vi setter kursen mot verdens sterkeste havstrøm, Saltstraumen.  Her stopper vi også innom Saltbrygga der det er mulig å kjøpe håndlaget salt fra Saltstraumen.

Avreise Saltstraumen 14.30, Ferden går videre til Nordlands største by og kulturhovedstaden Bodø.

Her tar vi oss en times pause til fri disposisjon.  

Avreise Bodø 16.00, Vestfjorden står for tur. Vi kjører via Helnessund og Manshausen før vi krysser Vestfjorden og ankommer Lofotens Hawaii på Skrova.

Fiskeværet Skrova er mest kjent for hvalfangst.

Avreise Skrova  17.30, Vi setter kursen mot Lofotens hovedstad, Svolvær, som er kveldens siste destinasjon.  Her blir det 3-retters middag inkludert drikkepakke. Vi overnatter på Anker brygge midt på kaia i Svolvær.

DAG 3.

Avreise Svolvær 09.00, Før vi setter kursen sørover igjen, tar vi en liten detour innom den majestetiske Trollfjorden. Deretter går turen videre til  det idylliske handelsstedet Kjerringøy.

Avreise Kjerringøy 12.00, Fra Kjerringøy setter vi kursen til Helgelandskysten igjen. Første stopp er Bolga Brygge der vi spiser lunsj. 

Avreise Bolga 14.00, Naboøya Myken står for tur. Her blir det omvisning på Myken whisky-destilleri og smaksprøver fra verdens nordligste destilleri. 

Avreise Myken  15.30, Vi setter kursen videre mot turens nest siste stopp, Lovund. Vertskapet her ute forteller historien om Lundefuglen og vi får se film fra lundkommerdagen 2020. 3-retters middag inkl drikkepakke.

Avreise Lovund 18.30, Turen nærmer seg slutt, vi tar en liten tur innom Brasøy og Havkanten. Her serveres smaksprøver av kokt, stekt og rå kamskjell (fersk krabbe i sept) og vi oppsummerer turen vår før returen til Sandnessjøen.

Ankomst Sandnessjøen 20.00.